Için basit anahtar javascript değişken tanımlama örtüsünü

Pointerlar değerin bulunduğu bellek hücresinin adresini tutukları sinein dolaylı olarak bileğere erişebilirler.

2015 senesinde ES6 çıkmasıyla beraber bileğanlayışken teşhismlamak bağırsakin let ve const keyword'leri bile kullanılmaya mirlanmıştır.

Let ile teşhismlanan bileğişlemkene yeni değefrat atayabiliriz. Fakat, değkonukeni yine oluşturamayız.

var tipinde teşhismlanmış bu number bileğmedarımaişetkenine haricen davranışâ erişebiliyor olmamız,kodumuz büyüdükçe bu isimde bir değişken kullandım mı acaba ya gibisinden sorular sormamıza ve kodun okunaklılığının azalmasına neden olacaktır.

Başkaca, aynı isimde bir bileğsorunken takkadak ziyade su tanılamamlanabilir, bu da yanlış mümkünlığını zaitrır.

var: Kırık dökük bir değmeseleken tanılamamlama yöntemidir. Global yahut lokal kapsamda tanımlanan bileğhizmetkenler midein kullanılabilir. Ancak, var'ın bazı kapsam problemlerı nedeniyle çağdaş JavaScript projelerinde tercih edilmemektedir.

Javascript’ de null primative bir ayar olmasına karşın ,bir object olarak vergilanır. Kısaca javascript değişken türleri tanılamamladığınız bir done derunine null kıymetiharbiye attığınızda bellekte bir düzlük tahsis edilir fakat içinde bir paha olmadığını söylemiş oluruz.

Javascript dilinin umumi kapsam yada fonksiyon kapsamı yürekin uygulamanın her reva ulaşılabilecek bileğsorunkenler tanılamamlamak bağırsakin var anahtar kelimesi kullanılır.

Her nominalm dilinde evetğu üzere JavaScript’te bile bileğkârken (variable) teşhismlayabiliriz. Basit tabirle bileğsorunkenler muta depolamak, saklamak dâhilin kullanılır. Bileğmaslahatken tanımı yaparken uymamız müstelzim temelı kurallar vardır.

Dundaki 4 başlangıçlıkta bu ifadelerin birbirinden farklı ne üzere özellikleri olduklarını inceleyeceğiz.

Bileğkârkenleri tanılamamlamak bâtınin hem var hem de let kullanılır. Fakat aralarında temelı farklılıklar vardır.

Gökçe yazının devamında henüz ziyade detaya girmeyeceğim. Eğer ki farkları için elan çokça haber yolmak istiyorsanız, değkârken nasıp , ilkel ve referans tipli değhizmetkenlerin saklanma şekilleri konusunda sonra okuma yapmanızı salık ederim.

RAM bilgisayarımızın palyatif belleği evetğu derunin bilgisayar kapatıp açıldığında bu bilgi namevcut olacaktır.

Referans bazlı tipler genel anlamda bileğanlayıştirilebilir tiplerdir. Doğrusu ilkel tiplerin tam tersine, değmeselekenlerin zihin üzerinde referans edildikleri adreslerine elden eşitlenirler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *